.

עלון בוגרים תמוז תש''ף

הרשמו לעלון שלנו

בואו ועזרו לנו להגיע לעוד בוגרים. רישמו אותם לעלון!

בוגרים כותבים
יוסי גיברלטר - תל אביב, בוגר צוות מנחים

איך סניף נולד

זיהוי הצורך. בשכונה של בנייני רכבות ליד כביש מהיר דרה בעבר קהילת עולים ותיקים, שהלכה והזדקנה משנה לשנה. הם החלו לעזוב את הדירות המתפוררות לטובת דירות חדשות יותר ליד הנכדים. את מקומם תפסו עולים חדשים שהגיעו טיפין טיפין, החיו מחדש את בתי הכנסת בשכונה, והחזירו את קולות הילדים המשחקים לגינות. ההורים עבדו קשה בכדי להתפרנס וללמוד את השפה והתרבות החדשות, והילדים, שמתרגלים יותר מהר, שיחקו בגינות וחקרו את מרחבי השכונה.

פתיחה חגיגית. ישיבת הפתיחה התרחשה בחדר גדול במתנ''ס צבעוני. אלבד סגול שנחתך במיוחד לאירוע נמתח על השולחן הישן, ועליו נחו בורקסים מגוונים. המזכ''ל ורכז האזור הגיעו במיוחד לחזות בפלא ולתת דחיפה, מה שהוסיף לתחושה החגיגית שהייתה באוויר. הצוות, שהגיע אט אט באוטובוסים עירוניים, התחבטו בינם לבין עצמם בשאלה אם זה כבר סבבה לטעום מהמאפים או שעדיף לחכות. פקיד כריזמטי מהעירייה ביקש לפתוח את הישיבה תוך התנצלות שהוא קצת ממהר ויצטרך לצאת באמצע. אחרי דברי ברכה שגרתיים הוא סיפר בהתרגשות שישנם שני מבנים פוטנציאלים לסניף החדש, וכל שנותר הוא להכריע ביניהם. אחריו קלחו דברי הפתיחה והברכה של כל הנוגעים בדבר. אם היה אפשר להקליט דימויים, היינו שומעים את משק כנפי ההיסטוריה בחדר הישיבות – סניף חדש, מורשת חדשה. המדריכים המיועדים נרתמו למשימה מתוך תחושת ראשוניות משכרת, והיו חדורי מטרה לקראת הפתיחה.

חזון. להצמיח הנהגה מקומית בשכונה שתפעיל בעצמה את הסניף.

פעולת הפתיחה. המדריכים הגיעו לפעולת הפתיחה בחולצות תנועה מגוהצות, ותוך כמה שניות פצחו במשחק כדורגל סוער ורב גילי בגינה השכונתית. בסוף המשחק המדריך הגבוה עלה על הכתפיים הרחבות של המדריך החזק, וצעק לכולם להתחלק לפי קבוצות הגיל לפעולות. החניכים - שעוד לא ידעו אז שהם חניכים - לא כל כך הבינו מה קורה, וביקשו להמשיך במשחק.

אתגר. הסצנה מפעולת הפתיחה חזרה על עצמה פעם אחר פעם. ילדי השכונה, שהיו רגילים לשחק בגינה השכונתית, שמחו מאוד מבני הנוער המגניבים שבאו לשחק איתם, אבל לא הבינו למה להפסיק את הכיף באמצע ולשבת במעגל על הדשא לפי קבוצות גיל. רעיונות יצירתיים הועלו בישיבות הצוות הסוערות אבל כולם נחלו כישלון. בישיבת סיכום השנה עלה שוב ושוב עניין המבנה, ואם זה בכלל אפשרי ליצור פעילות של סניף בלעדיו. אחד המדריכים אמר שלפחות החניכים עכשיו יודעים מה זה עזרא ובטח לצוות הבא יהיה קל יותר וזה ניחם את כולם. מדריך נוסף הרהר בקול על מדדי ההצלחה ופסק שלמרות שלא היו פעולות וקבוצות כמו בסניף רגיל, החניכים ראו מודל של נוער אחר וזה כבר הצלחה גדולה.

התנעה מחודשת. אלבד סגול, בורקסים מגוונים, מדריכים חדשים שהגיעו באוטובוס עירוני, נציג עירייה ממהר ומבטיח, מזכ''ל ורכז אזור חדשים, אנרגיות של התחדשות והתחלה, פעולת פתיחה, כדורגל רב גילי, ניסיון חלוקה לקבוצות, הצלחה חלקית, וחוזר חלילה. כך חלפו להן שנים של עליות וירידות, הצלחות וכישלונות. רצף הפעילות נפסק לעיתים, אבל ככל שנפסק ליותר זמן כך ההתנעות היו יותר חגיגיות.

כותבים את ההיסטוריה. עברו 10 שנים, ולאט לאט הכל התייצב. הסניף קיבל מבנה, הקבוצות היו קבוצות, וניצנים של הנהגה מקומית הפציעו. בחגיגות העשור להקמה הצוות ישב וחשב איך ראוי לחגוג תאריך עגול שכזה, ואחד המדריכים הציע לכתוב את ההיסטוריה של הסניף, בבחינת סניף שלא יודע את עברו ההווה שלו דל והעתיד לוט בערפל, הציע וביצע.

מוקדש לכל החולמים והחולמים מחדש.

 

 

 

מזמינים אתכם להאזין לשיחה אחד על אחד עם הרב שמואל ריינר 

החודש לפני 

הייתם באירוע?
מכירים את המשתתפים בכתבה?
יש לכם עדויות לעוד רגעים היסטורים לשתף בעלון?
נשמח שתפנו אלינו בכתובת

100@ezra.org.il

פוגשים בוגרים

ראיון אישי: מרים טסלר 

ספרי לנו קצת על עצמך

מרים טסלר בוגרת של גרעין להבה בסניף בני ברק, היינו ממש מראשוני החברים בסניף בתחילה לא היה לנו מבנה ופעלנו על "הגבעה בשיכון ה'. רוב החברה היו מהשיכון.

היינו מתאספים בשבתות ובחופשות ויוצאים לירקון לשייט שירה וכו'.

מכיון שהיינו מעטים פעלנו יחד עם מגילאי 15 ועד 18 ויצאו מאיתנו זוגות מוצלחים מאד שהיום יש להם נכדים ונינים ב"ה.

גם אני נשאתי לזאב טסלר שהיה בקבוצת הבוגרים גרעין נחליאל.

הרבה שנים גרנו בבני ברק שם נולדו ילדינו ובשנת 1984 הקמנו יחד עם עוד תשע משפחות שחלקן בוגרות עזרא את הישוב נחליאל בחבל בנימין.

היום אני גרה בנווה צוף.

איך בא לידי ביטוי החינוך העזראי בחיים שלך היום?

החינוך העזראי בא לידי ביטוי באורח החיים הדתי ובאהבת ארץ ישראל

חוויה / סיטואציה / זכרון חזק מהתנועה

משנותי בעזרא זכורים לטובה מסעות פסח ,מחנות העבודה בחפץ חיים ובשעלבים ובעיקר החברים שעם חלקם אני בקשר עד היום.

חוויה מיוחדת היתה טיול של 4 ימים לאילת בשנת 57', שינה על החוף הליכה בנחלי הנגב.

חוויה נוספת היו הכנסים השנתיים ששם פגשנו חברה מסניפים אחרים.

דמות שזכורה לך

דמות שזכורה לי הוא יצחק הילדסהיימר שהיה יו''ר ההנהלה הארצית ויעקב חיים שהיה הקומונר הראשון בבני ברק ובעצם הקים את הסניף.

איפה היית רוצה לראות את התנועה בעוד מאה שנה?

בעוד 100 שנה שיישבו את הארץ וידעו למצוא דרכים לאחדות בין כל חלקי העם.

מה את מאחלת לחניכי התנועה החדשים ?

לחניכי התנועה החדשים אני מאחלת שימצאו את הטוב שבחברותא וימשיכו ללכת בדרך אהבת תורה והארץ ויוסיפו משלהם על מה שעשו קודמיהם

 

הרשמו לעלון שלנו

בואו ועזרו לנו להגיע לעוד בוגרים 

חפשו אותנו בדף הפייסבוק של התנועה

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.